Dětské vozíkyVozíky za kolo

Jak vybrat bezpečný a všestranný cyklovozík

Sháníte pro své dítko cyklovozík, který jednoduše zapřáhnete za kolo, vyrazíte s ním do ulic města nebo si zaběháte po okolí? Poradíme, které cyklovozíky jsou nejlepší.

Co jsou cyklovozíky a k čemu všemu se dají využít

Cyklovozíky jsou speciální sportovní vozíky pro děti od 9 měsíců do cca 4 let věku, které se jednoduše zapojí za kolo, dá se s nimi běhat, běžkovat a jezdit s nimi cestou necestou. Jde o praktické a komfortní řešení pro všechny aktivně založené lidi, kteří nechtějí dělat kompromis mezi sportem a rodičovstvím.

Váš drobeček může nerušeně sledovat okolí, užívat si komfort a prostor cyklovozíku, zatímco vy pracujete na své fyzičce. V některých případech je to i skvělý nástroj na uspání dítěte, například během odpolední procházce po sídlišti a okolí. V tomto článku se zaměříme na cyklovozíky pro děti, které jsou opravdu všestranné, komfortní, moderní a naprosto bezpečné.

Výhody cyklovozíků

Nespornou výhodou cyklovozíku je, že při použití speciální vložky (miminkovníku), jej lze použít od narození. Mají kompaktní konstrukci, kterou lze složit do malého balíčku, který se vejde opravdu všude. A přesto jsou uvnitř tak prostorné, že nabídnou pohodlí i větším dětem.

Navíc, se pyšní svojí funkčností a praktičností. Umíte si z nich udělat kočárek na procházku, běžci se zase jistě potěší i možnosti připojení sady na běhání a bruslení. Některé modely lze využívat již od 9. měsíce života vašeho dítěte, takže vozíky tak nabízejí plynulou jízdu pro celou rodinu bez výjimky.

Jaká je cena cyklovozíků

Cena cyklovozíků se odráží od jejich celkové kvality. Nejlevnější modely jsou většinou v základní výbavě s méně komfortním vybavením, modely vyšší cenové kategorií jsou vybaveny většími koly a jsou z kvalitnějších materiálů.



Vlastnosti, kritéria a parametry při výběru

  • u každého modelu je nutné zvážit jeho bezpečnost. Nejbezpečnější jsou modely cyklovozíků Thule Chariot Sport
  • nastavitelné pružiny vám umožní správně vyvážit váhu dítěte tak, aby si nerovnosti na vozovce ani nevšimlo. Toto slibují modely XLC dětských cyklovozíků
  • při koupi si již nemusíte zatěžovat hlavu nad tím, jestli mít kočárek, cyklovozík je velmi návykové a komfortní řešení pro různé aktivity. Vyzkoušejte například Thule Coaster XT
  • popřemýšlejte, zda umíte cyklovozík připojit nejen na kolo, ale zda jej umíte použít i při jiných aktivitách, zejména při běhání nebo bruslení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *