Nosiče lyží a snowboardů

Podle čeho vybírat nosiče lyží a snowboardů?

Plánujete nákup nového nosiče lyží a snowboardů a nejste si jisti, jaké parametry u jednotlivých modelů sledovat? Přečtěte si základní rozdělení nosičů lyží a způsoby uchycení jednotlivých modelů.

Proč investovat do nosiče lyží?

Patříte mezi aktivní lyžaře, kteří chtějí co nejčastěji sjíždět svahy horských letovisek na lyžích nebo snowboardu? Pak se vám jistě budou hodit praktické zimní autodoplňky, se kterými bude cestování do hor ještě příjemnější!

Pro bezpečnou přepravu lyží, běžek a snowboardů, doporučujeme pořídit kvalitní nosič, který zajistí bezpečnou přepravu vašeho sportovního vybavení a zároveň poskytne dostatek místa uvnitř vozu. Jak vybrat správný nosič lyží, jaké jsou druhy nosičů a které parametry je třeba sledovat? To se dozvíte v následujícím článku.

Vsaďte na kvalitní a ověřené výrobce

Pokud potřebujete přepravovat své lyže a snowboardy často nebo do vzdálenějších míst, určitě doporučujeme investovat do kvalitních nosičů lyží. Předními výrobci nosičů lyží jsou značky Modula, Thule a Nordrive, které naleznete v naší nabídce. Jejich modely jsou vyrobeny tak, aby zajistily bezpečnou přepravu hned několika párů lyží a snowboardů a zároveň měli co nejmenší vliv na jízdní vlastnosti vozu i na spotřebu paliva.

Výhody střešních nosičů lyží

  • Snadná a rychlá příprava
  • Vhodné pro běžky, snowboardy nebo sjezdové lyže
  • Praktická přeprava

Jak vybrat kvalitní střešní nosič lyží?

Nosiče pro zimní sportovní výbavu dělíme na dva druhy a to podle toho, jakým stylem se upevňují ke střeše vozu.

  • Nosiče upevněné na příčnících se upevňují přímo na integrované nosiče/podélníky či v jejich nepřítomnosti přímo pod lem střechy.
  • Magnetické nosiče jsou pak alternativou k těmto nosičům, když chcete své lyže a snowboardy přepravovat na střeše. Magnetické nosiče mají zpravidla nižší nosnost a jsou pouze pro auta s kovovou střechou!
Nosiče lyží na příčníky nebo podélníky

Nejčastěji zakoupeným modelem nosičů lyží je s upevněním na příčníky. Většina nosičů dovoluje přepravu lyží, běžek i snowboardů. Tento typ nosiče představuje ideální řešení, pokud nechcete přepravovat svou zimní výbavu uvnitř vozu a zároveň chcete dopřát posádce komfort a prostor během cesty.

  • Lze umístit lyže pro čtyřčlennou rodinu nebo dva snowboardy
  • Tento typ přepraví i lyžařské hůlky
  • Maximální možnost pojetí až šesti lyží v páru nebo tří snowboardů.
  • Přimontujeme na příčné nosiče.
  • Vhodné pro zimní vybavení.
Magnetické nosiče lyží
  • Jsou levnější a užitečné pro kratší převoz zimního vybavení.
  • Magneticky připevněny přímo na střeše vozu.
  • Při dlouhodobém užívání možnost degradace laku.

Co je pro přepravu lyží lepší? Nosiče nebo box na střechu?

Výhodou střešních nosičů lyží je nižší pořizovací cena. Pokud chcete přepravovat pouze lyže, je to výhodná varianta. Pokud však chcete na střeše vozu přepravovat také další sportovní výbavu, boty nebo zavazadla, pak je pro vás výhodnější střešní box. Ten v potřebné délce přepraví lyže, snowboardy, lyže a celou sportovní výbavu.

Kolik lyží nosič převeze?

Každý nosič je trochu jiný. Obecně se však dá říct, že na nosiči je možno přepravit až šest párů lyží nebo tři snowboardy. Ale nezapomeňte, že záleží na typu a tvaru vašich lyží a je dobré před koupí nosiče vaši zimní výbavu důkladně přeměřit. Většina nosičů umožňuje rovněž přepravu lyžařských hůlek, což opět uvolní hodně místa uvnitř ve voze.

Dá se předejít krádeži lyží v nosiči?

Nosič lyží představuje bezpečnou variantu úschovy vašich lyží tam, kde není například v lyžařských střediscích nebo v ubytovacím zařízení možnost uzamknout lyže v lyžárně. Nosič lyží je možné uzamknout a příčníky lze uzamknout ke střeše vozu. Díky tomuto systému zabezpečení je možné použít střešní nosič jako bezpečnou úschovu lyží ve chvíli, kdy se na okamžik vzdálíte od svého vozu.

Jak umístit lyže do nosiče?

Pokud instalujete lyže do nosiče, pak je třeba postupovat podle pokynů výrobce. Jedině tak předejdete mechanickému poškození lyží, poškrábání laku a zvýšení spotřeby paliva. Lyže je nutné umístit tak, aby špičky lyží směřovaly k zavazadlovému prostoru vašeho vozu. Je to z důvodu aerodynamiky. Tak snížíte riziko vibrací lyží a tím předejdete také nechtěnému poškrábání, poškození lyží a laku.

Další články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *