Dětské vozíkyVozíky za kolo

Vybíráme cyklovozík: Jaké má mít parametry a jaké nabízí využití?

Cyklovozíky jsou určeny pro rodiče, kteří chtějí se svými ratolestmi zlepšovat svou fyzickou kondici. Vyberte si cyklovozík, který se vám stane každodenním parťákem.

Užívejte si volnočasové aktivity přesně podle svých představ

Milujete pohyb a nechcete se vzdát svých sportovních aktivit ani ve chvíli, kdy jste na mateřské či rodičovské dovolené? Pak vám doporučujeme pořídit dětský sportovní vozík, který se stane vaším parťákem na procházkách městem, v přírodě, při běhu, jízdě na kolečkových bruslích nebo na kole.

Jak vybrat ten nejlepší cyklovozík pro vaše sportovní aktivity?

Na trhu už je v dnešní době celá řada modelů cyklovozíků, které nabízí různé využití. Od použití jako běžného kočárku, pro bezpečný sportovní kočárek určený pro běh a jízdu na kolečkových bruslích, až po cyklovozík, který jednoduše zapřáhnete za kolo a můžete vyrazit i třeba do kopců.

Nejdůležitější je, vybrat takový model, který splňuje vaše požadavky, bezpečnost a funkčnost. Vozíky jsou všeobecně tvořeny z ocelové konstrukce na kolečkách, která je prošitá pevnou látkou. Uvnitř každého cyklovozíku je pak sportovní sedačka, která je určena pro děti od devíti měsíců a nosnost má do 35 kg. Tuto sportovní sedačku lze opatřit tzv. miminkovníkem, díky němuž lze cyklovozík používat pro děti od narození.

Na jaké aktivity můžete cyklovozík používat?

Dětské sportovní vozíky můžete používat jako všestranný kočárek, který si hravě poradí s extrémními nerovnostmi a má skvělé jízdní vlastnosti i při vysokých rychlostech. Kromě jízdy na kolečkových bruslích ho můžete také používat i na běžkách. Vozíky jsou vybavené bezpečnostní brzdou a dají se opatřit dalšími doplňky, které ještě více zpříjemní cestování i s těmi nejmenšími dětmi.

Na odpružení záleží

Existují levnější modely, které nemají odpružený podvozek. Takové modely však nenabídnou dostatečné pohodlí pro vaše dítě a jízda s nimi je fyzicky náročnější. Musíte vždy zvážit náročnost a kvalitu trasy. Odpružené modely jsou sice o něco dražší, ale jejich využití oceníte při každé vyjížďce.

Mezi oblíbené odpružené cyklovozíky patří například dětský cyklovozík XLC MONO S BS-C09. Tento model vás doslova nadchne svým všestranným využitím, kvalitním zpracováním, moderními bezpečnostními prvky i designem. Je to zkrátka parťák, se kterým jednoduše zlepšíte svou fyzičku a ještě si užijete krásně strávené chvíle s vašimi dětmi.

Atraktivní design

Dětský sportovní vozík XLC MONO S BS-C09 je navržen v atraktivním designu tak, aby dokonale splynul s vaším outfitem a zároveň vám poskytl své všestranné využití. Vozík nabízíme hned v několika barevných variantách, přičemž každá varianta je opatřena nejrůznějšími praktickými i bezpečnostními prvky.

Po celé délce cyklovozíku jsou do švů důmyslně všity reflexní prvky. Celý plášť vozíku je rovněž reflexní. Nechybí tu ani bezpečnostní praporek a zadní světlo. Proto je jízda i za šera a tmy maximálně bezpečná pro vás i vaše dítko. Do designu se podařilo designérům stylově vměstnat i ochrannou síťku proti hmyzu, která chrání vaše dítko před prachem. Pláštěnka pak chrání před deštěm, větrem i sněhem. V horkých letních dnech pro změnu potěší clona proti sluníčku. Celý plášť je opatřen ochrannou vrstvou SPF 50+ a voděodolnou membránou. Díky těmto vlastnostem vozík nevyšisuje a poskytne maximální ochranu před vlhkem, i když pojedete na mokré silnici.

Bezpečí na cestách i pro nejmenší děti

Multifunkční dětský vozík XLC MONO S BS-C09 poskytuje i těm nejmenším dětem maximální bezpečí cestách. Bezpečnostní pětibodové pásy s komfortním polstrováním zajišťují ochranu dítěte za každé situace. Inovované tlumiče pohltí veškeré nerovnosti na vozovce i na nezpevněných tratích. Dětský multifunkční vozík XLC MONO S BS-C09 nabídne stejné pohodlí a komfort, jako klasický sportovní kočárek. Navíc je tento sportovní vozík obohacen o propracovaný systém odvětrávání, což vám umožní optimalizovat proudění vzduchu a regulovat klima ve vozíku.