Batohy

Recenze: Hydratační batohy THULE Vital

Květen na kola jedem! Ačkoliv to zatím nevypadá na cyklistické počasí, pojďme se dnes podívat na zoubek hydratačních batohů Thule Vital!

První věc, na kterou bychom se měli zaměřit a následně se rozhodnout při výběru je velikost samotného batohu.
Pokud jsme cyklisti/cykloturisti, kteří si rádi vyjedou na 1-3 hodiny pohodovým tempem, tak volba padá na třílitrovou verzi. Jsme-li zdatnější a jezdíme 2-5 hodin, tak je to šestilitrová. A pokud jsme velcí žíznivci nebo velmi zdatní cyklisté, kteří jezdí dlouhé vyjížďky, náročné tréninky, cyklomaratony, tak pro nás je jasnou volbou osmilitrová verze. Hlavní částí, kvůli které si hydra batoh kupujeme, je samotný vak na pití. Jeho velikost se liší právě od velikosti samotného batohu. Třílitrový má objem pitného vaku 1,7l, šestilitrový má 2,5l a osmilitrový má taktéž objem 2,5l

Průtok tekutiny z vaku k nám do úst zajišťuje hadička ReTrakt, kterou velmi snadno a rychle vložíte do úst. Díky materiálu, ze kterého je trubička vyrobena, lze jednoduše bez pomoci rukou vrátit trubičku na své místo. Vy se tak můžete naplno věnovat řízení svého jízdního kola. Takovou vychytávku zaručeně ocení zejména cyklisté, co jezdí na horských kolech v těžkém terénu.

Další parametr, který nás zajímá je úložný prostor. Ten se odvíjí od zvolené velikosti batohu tedy 3, 6 nebo 8 litrů, a pak podle toho kolik tekutiny nalejete do hydra vaku.

K úložnému prostoru u 3l verze, nečekejme bůhví jak velký prostor, ale malou pumpičku, lepení, duši a nějakou traťovku tam určitě uvezeme.
Do 6l dáme i menší svačinu a větrovku. A do osmilitrovky se nám vejde svačina na celý den, duše i náhradní plášť.

Nechybí samozřejmě různé postranní kapsičky na energetické tyčinky, svačiny. V hlavní kapse najdeme i speciální síťovanou kapsu na zip, do které se nám vejdou doklady, klíče, mobilní telefon a jiné.

Ještě si řekneme něco k materiálu a samotnému provedení. Hydratační batohy Thule Vital jsou vyrobeny z velmi lehkého materiálu, to oceníme především při stoupání do kopce. Aerodymický tvar nám naopak pomůže při klesání, batoh nám nijak při našich výkonech na kole nepřekáží. Díky skvěle rozložené váze batohu a hrudního popruhu nás nebudou bolet z nošení záda.

S tímto batohem lze vyrazit za svým dobrodružstvím i za zhoršených světelných podmínek, díky poutku na světlo v dolní části čelní strany batohu. Vždy vás okolí uvidí!

Tento batoh a spoustu dalšího najdete na eshopu www.obchodth.cz.

Děkujeme za pozornost a u další recenze zase brzy ahoj!




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *