Nosiče lyží a snowboardů

Vybíráme kvalitní nosič na lyže a snowboard

Ideální místo pro přepravu lyží je střecha vozu. Pořiďte si kvalitní střešní nosič Moluda, který zajistí bezpečnou přepravu lyží i snowboardů.

Nosič lyží Modula Alpe

Přeprava lyží na střeše vozu

Lyže jsou poměrně dlouhým předmětem a ne vždy se vejdou do interiéru vozu. Přeprava tímto způsobem také není přiliž komfortní a vyžaduje bezpečné připevnění, aby nedošlo během nehody k poranění posádky. Nejlepším místem pro přepravu lyží a snowboardu je střecha. Pro tento způsob přepravy je však nutné použití vhodného nosiče lyží.

Vybírat můžete z celé řady nejrůznějších modelů nosičů lyží, od základních, po nosiče určené zkušenějším lyžařům. Nároční uživatelé ocení také nejnovější designy, které se stanou vedle praktického doplňku i krásným doplňkem pro automobil.

Kvalitní nosiče lyží nabízí výrobce Modula. Cena základních modelů začínají na mírně přes jeden tisíc korun, designové modely jsou o něco dražší.  

Výhody střešních nosičů lyží Modula

  • Snadná a rychlá příprava
  • Vhodné pro běžky, snowboardy nebo sjezdové lyže
  • Praktická přeprava

Jak vybrat ideální nosič lyží?

Nosiče dělíme na dva druhy. První z nich se upevňuje na příčníky, které se připevňují na integrované nosiče/podélníky či v jejich nepřítomnosti přímo pod lem střechy. Méně kvalitní jsou potom magnetické nosiče.

Nosiče lyží Modula na příčníky

  • Lze naložit všechny členy rodiny, i jejich vybavení.
  • Maximální možnost pojetí až šesti lyží v páru nebo tří snowboardů.
  • Přimontujeme na příčné nosiče.
  • Vhodné pro zimní vybavení.

Magnetické nosiče lyží

  • Magneticky připevněny přímo na střeše vozu.
  • Při dlouhodobém užívání možnost degradace laku.

Kolik lyží je možné přepravit nosičem Modula?

Každý typ nosiče je koncipován jinak. Obecně lze říci, že na nosiči je možné přepravit až šest párů lyží nebo tři snowboardy. Nezapomeňte, jaký typ a tvar vaše lyže mají a před koupí nosiče Modula svou zimní výbavu náležitě změřte. Většina nosičů dovoluje připevnit k lyžím i hůlky, což opět uvolní prostor v kabině vozu.

Je nutné uzpůsobit jízdu s nosiči lyží na střeše?

Nezáleží na tom, zda na střeše vezete kolo, střešní box nebo nosič lyží Modula. Všechny umístěné věci na střeše mají vliv na jízdní vlastnosti vozu, proto je nutné dbát při jízdě zvýšené opatrnosti. Před každým odjezdem nezapomeňte důkladně zkontrolovat, zda je nosič lyží Modula a lyže v něm dobře upevněné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *